TYPO3 je vodeće CMS rješenje otvorenog koda. Brojno međunarodno društvo programera osigurava sigurnu i stabilnu platformu za Vaše kritične poslovne aplikacije. Saznajte kako TYPO3 može poduprijeti i upotpuniti Vaše poslovne procese!

eUred je informatičko rješenje za uredsko poslovanje Vaše tvrtke. Usluge koje nadopunjuju Vaš svakodnevni rad uključuju: SugarCRM za vođenje odnosa sa klijentima, virtualni identitet, primanje i prosljeđivanje Vaših email i faks poruka, virtualna tajnica, pozivni centar.

- Visits: 14653

Efekt akumulacije na webu

Edukacija
Kategorija: Edukacija
Autor/ica: Vlatko Šurlan

Često dolazim u dodir sa klijentima koji traže rezultate jučer. Ili prekjučer. Na žalost, ili na sreću, takvim klijentima najčešće mogu odgovoriti jedino da izvade novčanik i da se pomole nad njim. Čini se da je jedan od najkonzistentnijih fenomena na webu upravo efekt akumulacije. Stranica koja je krenula godinu dana prije Vas ima ogromnu prednost ukoliko je na njoj uistinu rađeno. Proizvod kojeg tražilice pronalaze već mjesecima na blogovima, forumima i u internet dućanima jednostavno je u prednosti, u smislu vidljivosti na tražilicama, u odnosu na Vaš Super Ultra Ekstra 3000 koji je upravo sišao s trake. Što je fenomen akumulacije i kako ga okrenuti u svoju stranu?

Gotovo jednoglasno svaki glas koji nešto znači u svijetu optimizacije za tražilice će se složiti da su starije domene u prednosti u odnosu na tek registrirane. Isto će vrijediti i za količinu sadržaja na Vašim internet stranicama, više je gotovo uvijek bolje ukoliko stvarno kreirate kvalitetu. Za količinu i kvalitetu linkova prema Vašim internet stranicama, vjerujem, ne moram niti komentirati.

Čini se kako je internet jedno od mjesta gdje starije i kvalitetnije ipak prolazi bolje. Barem u očima tražilica. Ne samo da će internet stranice koje su aktivne i rastu po količini i kvaliteti sadržaja jednostavno po inerciji početi dobivati linkove već će određena količina prometa početi dolaziti i alternativnim i egzotičnim rutama koje Vam teško mogu i pasti na pamet. Netko će Vas jednostavno preporučiti jer Vas se sjeća. Ili je vidio adresu Vaše internet stranice na kutiji Vašeg proizvoda.

Ukoliko imate forum na Vašoj stranici, uz dovoljno vremena, postoji mogućnost da korisnici na forumu kreiraju vrlo posjećene i vrijedne sadržaje. Štoviše, forum je često najživlja sekcija velikog broja internet stranica. Uz sve to, forumi su često glavni uzrok generiranja posjeta putem sekundarnih i rjeđe traženih ključnih riječi.

Čitav ovaj uvod kako bih Vam naslikao nekoliko vrlo jednostavnih činjenica. Krenite jučer, stavljajte puno sadržaja na Vašu internet stranicu, unesite u to svoju dušu i, gotovo bih stavio ruku u vatru, sigurno će Vam se isplatiti. Dakle ako planirate otvoriti tvrtku za 6 mjeseci, danas je pravo vrijeme da pokrenete internet stranicu. Do dana kada Vaša tvrtka bude upisana u registar, Vaša internet stranica će taman početi generirati vrlo vrijedne i korisne upite.

Dakle još jednom je generacija i mentalitet fast fooda poražen u stvarnom životu. Strpljenje i rad ipak se isplate. Barem na duge staze.

O Evorionu

Evorion na VOIP tehnologiji

Tvrtka Evorion potpuno je prebacila svoju komunikaciju na VOIP tehnologije. Za Vas se promijenio jedino broj kojeg pozivate kako bi kontaktirali naš ured. Vjerujemo da smo i ovim potezom poboljšali razinu i kvalitetu Evorion...  više

Edukacija

Najam programera

Kupovina skupih programa danas uključuje i cijenu adaptacije paketa za konkretnu uporabu u Vašoj poslovnoj situaciji. Uz kupnju gotovih paketa postoji i opcija otvorenog koda. Iako otvoreni kod ima mnoge prednosti, jedna od...  više

Marketing

Što je CPC (Cost per Click) marketing?

U doslovnom prijevodu ova kratica znači "cijena po kliku" a označava model plaćanja internet oglašavanja u kojem oglašivač za oglas plaća tek kada posjetitelj klikne na njegov oglas. Prikazivanje oglasa najčešće...  više

Edukacija

10 razloga zašto poslovati i online

Prodaja knjiga online

Nakon naglog pada u gospodarstvu mnoge domaće tvrtke i tvrtke u začetku pitaju se vrlo bitno pitanje: biti ili ne biti online?  više

Edukacija

Zašto Open Source programska rješenja?

U počecima računalne revolucije programska rješenja temeljila su se na vlasničkom modelu distribucije. Klijent bi platio za licencu programskog rješenja a s licencom bi dobio pravo na korištenje i održavanje danog programskog...  više

Prikazujem rezultate 1 do 5 od ukupno 15 do
<< < 1-5 6-10 11-15 > >>