TYPO3 je vodeće CMS rješenje otvorenog koda. Brojno međunarodno društvo programera osigurava sigurnu i stabilnu platformu za Vaše kritične poslovne aplikacije. Saznajte kako TYPO3 može poduprijeti i upotpuniti Vaše poslovne procese!

eUred je informatičko rješenje za uredsko poslovanje Vaše tvrtke. Usluge koje nadopunjuju Vaš svakodnevni rad uključuju: SugarCRM za vođenje odnosa sa klijentima, virtualni identitet, primanje i prosljeđivanje Vaših email i faks poruka, virtualna tajnica, pozivni centar.

- Visits: 22646

Google PageRank

Tražilice
Kategorija: Tražilice
Autor/ica: Vlatko Šurlan

Google PageRank je algoritam za analizu linkova nazvan po Larry Page-u a poznat je po numeričkoj ocjeni od 0 do 10 koju Google pridjeljuje web stranicama na temelju tog algoritma. Uz Google PageRank vezano je mnogo mitova od kojih puno njih danas ne stoji. Kako bi imali ispravan stav prema Google PageRanku potrebno je ispraviti nekoliko zabluda između kojih je i zabluda da ne treba razmjenjivati linkove sa stranicama malog PageRanka.

Provjerite Google PageRank Vaše stranice

Saznajte koji je Google PageRank Vaše domene pomoću ovog jednostavnog alata. Jednostavno unesite Vašu domenu u polje (primjer: www.mojadomena.hr) i saznajte rezultat trenutno.

PageRank je algoritam za analizu web poveznica (linkova) imenovan po  Larry Pageu, kojeg koristi Google tražilica za dodjeljivanje brojčane težine svake web poveznice sa svrhom određivanja relativne važnosti svakog linka na internetu. PageRank je Googleov zaštitni znak, a proces određivanja PageRanka je patentiran.

Sam Google opisuje PageRank na sljedeći način:

"PageRank oslanja se na jedinstveno demokratsko svojsto interneta koristeći njegovu ogromnu strkturu poveznica (linkova) kao indikator vrijednosti pojedinačne stranice. Praktično, Google interpretira link sa stranice A prema stranici B kao glas stranice A za stranicu B. No Google razmatra više faktora od samog volumena glasova ili poveznica koje neka stranica prima. Google također analizira stranice koje daju glasove/poveznice. Glasovi stranica koje su i same 'važne' imaju više težine te više doprinose pri izračunu PageRanka."

 

 

 

Saznajte PageRank bilo koje domene

Prije nego nastavimo diskusiju saznajte PageRank bilo koje domene sljedećim jednostavnim alatom. Sve što je potrebno učiniti je unijeti domenu (primjerice:  www.domena.hr) i pritiskom na gumb 'Učitaj Google PageRank' doći ćete do trenutnog PageRanka domene.

Unesite samo naziv domene (primjerice: evorion.hr): Nastavak diskusije o PageRanku

Drugim riječima, PageRank je rezultat glasanja svih ostalih stranica na internetu na temu 'koliko je bitna ova stranica'. Link jedne stranice na drugu računa se kao glas podrške. Stranica na koju postoji puno poveznica sa stranica 'visoke važnosti' i sama će imati visoki PageRank.

Google dodjeljuje numeričku vrijednost od 0 do 10 svakoj stranici na internetu. Poznato je da na PageRank utječu i drugi faktori poput relevantnosti ključnih riječi na stranici te broj posjeta stranice prema mjerenju Google toolbara. Kako bi se spriječila manipulacija Google ne otkriva na koji način ostali faktori utječu na PageRank.

Prema mnogim kometarima SEO stručnjaka da se zaključiti da je PageRank algoritam, u suradnji sa ostalim sustavima Google tražilice, dosegnuo točku razvoja kada je za korisnika koji teži SEO optimizaciji postalo najisplativije koristiti se prirodnim metodama promocije web stranica, a prije svega kvalitetnim sadržajem.

O Evorionu

Evorion na VOIP tehnologiji

Tvrtka Evorion potpuno je prebacila svoju komunikaciju na VOIP tehnologije. Za Vas se promijenio jedino broj kojeg pozivate kako bi kontaktirali naš ured. Vjerujemo da smo i ovim potezom poboljšali razinu i kvalitetu Evorion...  više

Edukacija

Najam programera

Kupovina skupih programa danas uključuje i cijenu adaptacije paketa za konkretnu uporabu u Vašoj poslovnoj situaciji. Uz kupnju gotovih paketa postoji i opcija otvorenog koda. Iako otvoreni kod ima mnoge prednosti, jedna od...  više

Marketing

Što je CPC (Cost per Click) marketing?

U doslovnom prijevodu ova kratica znači "cijena po kliku" a označava model plaćanja internet oglašavanja u kojem oglašivač za oglas plaća tek kada posjetitelj klikne na njegov oglas. Prikazivanje oglasa najčešće...  više

Edukacija

10 razloga zašto poslovati i online

Prodaja knjiga online

Nakon naglog pada u gospodarstvu mnoge domaće tvrtke i tvrtke u začetku pitaju se vrlo bitno pitanje: biti ili ne biti online?  više

Edukacija

Zašto Open Source programska rješenja?

U počecima računalne revolucije programska rješenja temeljila su se na vlasničkom modelu distribucije. Klijent bi platio za licencu programskog rješenja a s licencom bi dobio pravo na korištenje i održavanje danog programskog...  više

Prikazujem rezultate 1 do 5 od ukupno 15 do
<< < 1-5 6-10 11-15 > >>