TYPO3 je vodeće CMS rješenje otvorenog koda. Brojno međunarodno društvo programera osigurava sigurnu i stabilnu platformu za Vaše kritične poslovne aplikacije. Saznajte kako TYPO3 može poduprijeti i upotpuniti Vaše poslovne procese!

eUred je informatičko rješenje za uredsko poslovanje Vaše tvrtke. Usluge koje nadopunjuju Vaš svakodnevni rad uključuju: SugarCRM za vođenje odnosa sa klijentima, virtualni identitet, primanje i prosljeđivanje Vaših email i faks poruka, virtualna tajnica, pozivni centar.

- Visits: 25679

10 razloga zašto poslovati i online

Edukacija
Kategorija: Edukacija
Autor/ica: Vlatko Šurlan

Nakon naglog pada u gospodarstvu mnoge domaće tvrtke i tvrtke u začetku pitaju se vrlo bitno pitanje: biti ili ne biti online?

Prodaja knjiga online

Razmislite o sljedećim statistikama. Iako u padu, prosječni porast online poslovanja je 25% godišnje. 81% malih poduzetnka koji su imali online prisutnost tijekom protekle 2010 godine zadobili su nove klijente, a time i povećanje prodaje i profitabilnosti prema istraživanju Harris Interactiva.

Ako Vas ovo nije uvjerilo da trebate imati i online segment poslovanja razmotrite i sljedećih deset točaka koje će Vam ponuditi još deset solidnih razloga zašto početi poslovati i online.

 1. Novo tržište

  Internet je stvorio čitavo novo tržište koje je svojim eksplozivnim rastom i golemom veličinom već promijenilo naše poimanje tradicionalnog poslovanja. Tvrtke poput Amazona i Ebaya su ostvarile apsolutnu dominaciju na područjima gdje su samo nekoliko godina ranije vladali tradicionalni poslovni sustavi "od cigle i cementa". No kako bi bili uspješni na internetu ne morate biti veličine Amazona ili Ebaya. Mnoge manje i srednje tvrtke uspješno su izgradile vrlo isplativu internet prisutnost. Zapravo, istraživanja pokazuju, kako će male i srednje tvrtke biti glavna okosnica porasta internet poslovanja u dolazećim godinama.

 2. Internet je savšeno okružje za poslovanje

  Kako bi ostvarili prodaju potrebno je da kupci posjete Vaš dućan ili ured. Na internetu, Vaš dućan može biti tek jedan klik udaljen od potencijalnih kupaca. Uz ispravan marketing, Vaš internet dućan može imati daleko više kupaca nego se ikada možete nadati ostvariti u stvarnom prodajnom prostoru.

 3. Imidž tvrtke

  Prodavali putem interneta ili ne, u današnjem svijetu morate imati pristunost na internetu. U suprotnom se može dogoditi da Vas ne baš zanemariv broj potencijalnih kupaca jednostavno ne shvati ozbilno. Privlačna i funkcionalna internet stranica svakako podiže imidž tvrtke, pogotovo ako kvalitetno prezentira odličan proizvod i relevantan sadržaj.

 4. Bolja podrška klijentima

  Pribavljanje novih klijenata te njihovo zadržavanje ključni su faktori poslovnog procesa. Zahvaljujući internet tehnologiji, podrška klijentima postala je daleko efikasnija. Bolja podrška klijentima, očito, direktno povlači veće zadovoljstvo pruženom uslugom te povećanje profitabilnosti.

 5. Omogućite lakši pristup informacijama

  Pred tek nekoliko godina tvrtkama je bilo potrebno nekoliko dana da bi dostavile proizvode ili osvježene informacije svojim klijentima. Danas stvari stoje daleko drugačije. Danas možete gotovo trivijalno izmijeniti informacije vezane uz Vaš proizvod ili tvrtku te ih objaviti javnosti u roku nekoliko sati.

 6. Režite troškove

  Nove tehnologije Vam omogućuju da preselite gotovo svaki dio Vašeg poslovanje na internet. Dostava, naplata, nabava, posredovanje i sl. Optimizacija ovih procesa kroz internet sustave omogućuje drastiče redukcije troškova. Primjerice tvrtke mogu reducirati više od 5% održavanja, reparacije i tekućih troškova. Tih 5% uštede može se prevesti u daleko veći ukupni profit!

 7. Mogućnost vrlo jeftinog poslovanja 24 sata dnevno

  Kako drugačije prodavati i dok osoblje spava? Najveća prednost internet poslovanja je u činjenici da su internet dućani otvoreni 24 sata diljem svijeta. Zahvaljujući internet, u vrijeme dok je Vaš dućan zatvoren, Vaša internet prodaja može biti Veća od prometa u Vašem dućanu.

 8. Mali početni troškovi

  Pokretanje internet stranice ne zahtjeva velika ulaganja. Internet stranice su vrlo fleksibilni alati koje je moguće postupno nadograđivati u skladu sa zahtjevima i porastom posjećenosti. Nije rijetkost da internet stranice otplate svoje inicijalno ulaganje unutar samo 12 mjeseci.

 9. Vaša stvarna lokacija postaje manje bitna

  Internet Vam omogućuje poslovanje iz gotovo svakog kutka svijeta. Vaša stvarna, fizička lokacija, osim u nekim slučajevima, postaje daleko manje bitna.

 10. Postanite globalni

  Zahvaljujući internetu možete trenutačno postati globalni igrač. Čak niti za to Vam nisu potrebne ogromne svote. Postoje doslovno stotine vertikalnih i horizontalnih internet tržišta. Za nominalnu naknadu, na takvim internet tržištima ćete ostvariti pristup velikom broju potencijalnih kupaca diljem svijeta.

Kao i u svakom poslovanju tako i u internet poslovanju za uspjeh su potrebni isti sastojci. Odlična ideja, solidan poslovni plan, vrijednost koju nudite klijentu te Vaša osobna čvrsta vjera u uspjeh i održivost.

Želim Vam svaku sreću i uspjeh u internet poslovanju u 2011.

Edukacija

Rezultati istraživanja o vjerodostojnosti web stranica sveučilišta Stanford

Kako možete povećati vjerodostojnost vaše web stranice? Sabrali smo 10 smjernica za povećanje vjerodostojnosti Vaše web stranice. Ove smjernice temelje se na tri godine istraživanja koje uključuje preko 4500 ljudi.  više

Edukacija

Ma nije nama stranica problem

Nama će to napraviti sin od direktorove sestre/mali iz kvarta/kompenzirat ćemo sa klijentom (koji se bavi vulkanizacijom)/mi to možemo dobiti besplatno. I jedini odgovor na takav komentar prospekta je: 'Želimo Vam sve...  više

TYPO3 CMS

Agencija za nekretnine u TYPO3 CMS-u

Dosta agencija za nekretnine pokušava kreirati kompleksnije web stranice sa mogućnostima kvalitetnog unosa i prikaza nekretnina. Za TYPO3 CMS već postoji vrlo kvalitetna ekstenzija upravo za tu namjenu - Realty Manager.  više

Edukacija

Efekt akumulacije na webu

Često dolazim u dodir sa klijentima koji traže rezultate jučer. Ili prekjučer. Na žalost, ili na sreću, takvim klijentima najčešće mogu odgovoriti jedino da izvade novčanik i da se pomole nad njim. Čini se da je jedan od...  više

Edukacija

Registracija domene

Zašto trebate registrirati domenu čak i ako ne planirate uskoro izraditi internet stranicu.  više

Prikazujem rezultate 6 do 10 od ukupno 15 do
<< < 1-5 6-10 11-15 > >>