TYPO3 je vodeće CMS rješenje otvorenog koda. Brojno međunarodno društvo programera osigurava sigurnu i stabilnu platformu za Vaše kritične poslovne aplikacije. Saznajte kako TYPO3 može poduprijeti i upotpuniti Vaše poslovne procese!

eUred je informatičko rješenje za uredsko poslovanje Vaše tvrtke. Usluge koje nadopunjuju Vaš svakodnevni rad uključuju: SugarCRM za vođenje odnosa sa klijentima, virtualni identitet, primanje i prosljeđivanje Vaših email i faks poruka, virtualna tajnica, pozivni centar.

- Visits: 23440

Najam programera

Edukacija
Kategorija: Edukacija
Autor/ica: Vlatko Šurlan

Kupovina skupih programa danas uključuje i cijenu adaptacije paketa za konkretnu uporabu u Vašoj poslovnoj situaciji. Uz kupnju gotovih paketa postoji i opcija otvorenog koda. Iako otvoreni kod ima mnoge prednosti, jedna od učestalih mana je prevelika općenitost koja zahtjeva dodatnu adaptaciju. Rješenje koje se nalazi u sredini zove se - najam programera.

Ova usluga je poznata kao rent-a-programmer. Po upitima iz drugih zemalja usluga se najčešće traži kao rent-a-programmer in Croatia. Često se koristi kao izvor programerske snage za lokalizaciju i prevođenje programskih paketa iz stranih govornih područja.

Ovakav vid suradnje omogućuje naručitelju da unajmi potreban broj programera od tvrtke najmodavca na određeni vremenski rok. Unajmljeni programeri tada su u potpunom raspolaganju tvrtke naručitelja.

Mjesto rada

Sam posao programiranja jako je fleksibilan po pitanju mjesta rada. U današnjem svijetu, programer može raditi praktički s bilo koje točke u svijetu gdje je dostupan internet i, eventualno, telefon.

U slučaju rada od kuće ili u firmi najmodavca, komunikacija se vrši putem mnogih dostupnih kanaka poput mobitela, e-maila, Skype-a ili nekog drugog od brojnih instant komunikacijskih aplikacija.

Rokovi prilikom najma

Rokovi završetka projekta programiranja unajmitelja programera u potpunosti ovise o suradnji unajmitelja i programera. U slučaju rada od kuće jedna od prednost je i izbjegavanje potrebe za putovanjem programera do mjesta rada.

Najam web programera

Danas najviše tražena usluga je najam web programera zbog velike proliferacije internet prodaje i poslovanja. Najčešće se radi o korporativnim internet stranicama te aplikacijama za online poslovanje i zabavu.

Web programeri često vole izazove kako bi proširili svoje repertoar znanja tehnologija i programerskih alata. Klasična izrada web stranica bilo putem CMS web stranice bilo putem kodiranja od nule najčešći su načini izrade.

Autorska prava

Autorska prava nad nastalim kod/programom najčešće ostaju u vlasništvu naručitelja.

Cijena najma programera

Cijena najma programer najčešće se određuje vremenski, bilo po satima, danima ili čak i mjesecima. Politika iznajmljivanja različita je od tvrtke do tvrtke dok je minimalni rok često barem mjesec dana.

 

Iznajmljivanje programera na nekoliko mjeseci česti je oblik najma kod razvoja specijalizirane i kompleksne softverske aplikacije.

Iznajmljivanje programera po danu iako rjeđa pojava, često se koristi za korekcije grešaka u postojećim aplikacijama.

Iznajmljivanje programera po satu koristi se vrlo rijetko zbog problema upoznavanja programera sa postojećom aplikacijom.

Tražilice

Google PageRank

Google PageRank je algoritam za analizu linkova nazvan po Larry Page-u a poznat je po numeričkoj ocjeni od 0 do 10 koju Google pridjeljuje web stranicama na temelju tog algoritma. Uz Google PageRank vezano je mnogo mitova od...  više

Edukacija

Koliko su učinkovite Vaše stranice?

AWStats statistika

Za Vas pratimo kako se Vaša stranica koristi, tko su njezini posjetitelji i s kojih stranica su došli do Vas. Razlika između padeža ili jednine i množine kod dvije ključne riječi može značiti nekoliko stotina posjeta mjesečno i...  više

TYPO3 CMS

TYPO3 CMS

TYPO3 je sustav za upravljanje sadržajem internet stranica visoke poslovne klase, a široku paletu mogućnosti iskoristiti će i mnoge manje firme.  više

Edukacija

Što je CMS?

Što je CMS? U zadnje vrijeme često nailazite na termin CMS? Ipak, nitko Vam još nije objasnio što to zapravo jest u terminima daljinskog i televizora?  više

Edukacija

Obavezni podaci na web stranicama hrvatskih tvrtki

Člankom 21 Zakona o trgovačkim društvima (NN br. 111/93, 34/99, 52/00, 118/03 i 107/07) propisuje se obveza objave osnovnih podataka koje trgovačka društva trebaju istaknuti na svojim poslovnim papirima, računima, a od...  više

Prikazujem rezultate 11 do 15 od ukupno 15 do
<< < 1-5 6-10 11-15 > >>