TYPO3 je vodeće CMS rješenje otvorenog koda. Brojno međunarodno društvo programera osigurava sigurnu i stabilnu platformu za Vaše kritične poslovne aplikacije. Saznajte kako TYPO3 može poduprijeti i upotpuniti Vaše poslovne procese!

eUred je informatičko rješenje za uredsko poslovanje Vaše tvrtke. Usluge koje nadopunjuju Vaš svakodnevni rad uključuju: SugarCRM za vođenje odnosa sa klijentima, virtualni identitet, primanje i prosljeđivanje Vaših email i faks poruka, virtualna tajnica, pozivni centar.

- Visits: 23442

Najam programera

Edukacija
Kategorija: Edukacija
Autor/ica: Vlatko Šurlan

Kupovina skupih programa danas uključuje i cijenu adaptacije paketa za konkretnu uporabu u Vašoj poslovnoj situaciji. Uz kupnju gotovih paketa postoji i opcija otvorenog koda. Iako otvoreni kod ima mnoge prednosti, jedna od učestalih mana je prevelika općenitost koja zahtjeva dodatnu adaptaciju. Rješenje koje se nalazi u sredini zove se - najam programera.

Ova usluga je poznata kao rent-a-programmer. Po upitima iz drugih zemalja usluga se najčešće traži kao rent-a-programmer in Croatia. Često se koristi kao izvor programerske snage za lokalizaciju i prevođenje programskih paketa iz stranih govornih područja.

Ovakav vid suradnje omogućuje naručitelju da unajmi potreban broj programera od tvrtke najmodavca na određeni vremenski rok. Unajmljeni programeri tada su u potpunom raspolaganju tvrtke naručitelja.

Mjesto rada

Sam posao programiranja jako je fleksibilan po pitanju mjesta rada. U današnjem svijetu, programer može raditi praktički s bilo koje točke u svijetu gdje je dostupan internet i, eventualno, telefon.

U slučaju rada od kuće ili u firmi najmodavca, komunikacija se vrši putem mnogih dostupnih kanaka poput mobitela, e-maila, Skype-a ili nekog drugog od brojnih instant komunikacijskih aplikacija.

Rokovi prilikom najma

Rokovi završetka projekta programiranja unajmitelja programera u potpunosti ovise o suradnji unajmitelja i programera. U slučaju rada od kuće jedna od prednost je i izbjegavanje potrebe za putovanjem programera do mjesta rada.

Najam web programera

Danas najviše tražena usluga je najam web programera zbog velike proliferacije internet prodaje i poslovanja. Najčešće se radi o korporativnim internet stranicama te aplikacijama za online poslovanje i zabavu.

Web programeri često vole izazove kako bi proširili svoje repertoar znanja tehnologija i programerskih alata. Klasična izrada web stranica bilo putem CMS web stranice bilo putem kodiranja od nule najčešći su načini izrade.

Autorska prava

Autorska prava nad nastalim kod/programom najčešće ostaju u vlasništvu naručitelja.

Cijena najma programera

Cijena najma programer najčešće se određuje vremenski, bilo po satima, danima ili čak i mjesecima. Politika iznajmljivanja različita je od tvrtke do tvrtke dok je minimalni rok često barem mjesec dana.

 

Iznajmljivanje programera na nekoliko mjeseci česti je oblik najma kod razvoja specijalizirane i kompleksne softverske aplikacije.

Iznajmljivanje programera po danu iako rjeđa pojava, često se koristi za korekcije grešaka u postojećim aplikacijama.

Iznajmljivanje programera po satu koristi se vrlo rijetko zbog problema upoznavanja programera sa postojećom aplikacijom.

Edukacija

Rezultati istraživanja o vjerodostojnosti web stranica sveučilišta Stanford

Kako možete povećati vjerodostojnost vaše web stranice? Sabrali smo 10 smjernica za povećanje vjerodostojnosti Vaše web stranice. Ove smjernice temelje se na tri godine istraživanja koje uključuje preko 4500 ljudi.  više

Edukacija

Ma nije nama stranica problem

Nama će to napraviti sin od direktorove sestre/mali iz kvarta/kompenzirat ćemo sa klijentom (koji se bavi vulkanizacijom)/mi to možemo dobiti besplatno. I jedini odgovor na takav komentar prospekta je: 'Želimo Vam sve...  više

TYPO3 CMS

Agencija za nekretnine u TYPO3 CMS-u

Dosta agencija za nekretnine pokušava kreirati kompleksnije web stranice sa mogućnostima kvalitetnog unosa i prikaza nekretnina. Za TYPO3 CMS već postoji vrlo kvalitetna ekstenzija upravo za tu namjenu - Realty Manager.  više

Edukacija

Efekt akumulacije na webu

Često dolazim u dodir sa klijentima koji traže rezultate jučer. Ili prekjučer. Na žalost, ili na sreću, takvim klijentima najčešće mogu odgovoriti jedino da izvade novčanik i da se pomole nad njim. Čini se da je jedan od...  više

Edukacija

Registracija domene

Zašto trebate registrirati domenu čak i ako ne planirate uskoro izraditi internet stranicu.  više

Prikazujem rezultate 6 do 10 od ukupno 15 do
<< < 1-5 6-10 11-15 > >>