TYPO3 je vodeće CMS rješenje otvorenog koda. Brojno međunarodno društvo programera osigurava sigurnu i stabilnu platformu za Vaše kritične poslovne aplikacije. Saznajte kako TYPO3 može poduprijeti i upotpuniti Vaše poslovne procese!

eUred je informatičko rješenje za uredsko poslovanje Vaše tvrtke. Usluge koje nadopunjuju Vaš svakodnevni rad uključuju: SugarCRM za vođenje odnosa sa klijentima, virtualni identitet, primanje i prosljeđivanje Vaših email i faks poruka, virtualna tajnica, pozivni centar.

SEO - optimizacija za tražilice

SEO - Search Engine Optimisation (optimizacija za tražilice), je skup tehnika internet marketinga čiji je cilj pomoći posjetiteljima da pronađu upravo Vaš sadržaj i to upravo onim posjetiteljima koji su uistinu zainteresirani za Vaš sadržaj. Optimizacija za tražilice podrazumijeva sadržaj visoke kvalitete što je u suprotnosti sa učestalom zabludom o internet guru trikovima koji donose visoke pozicije i veliku posjećenost.

Zašto svi toliko bruje o optimizaciji za tražilice?

SEO - pozicioniranje za tražiliceKorist od prve pozicije na rezultatima pretrage višestruka je. Ne samo da će stranica koja je prva imati daleko veću posjećenost već i od stranice na drugom mjestu, a kamoli od stranica na nižim mjestima, već će stranica koja je na prvom mjestu u očima posjetitelja imati ulogu autoriteta na području svoje djelatnosti. Tako se, primjerice, može dogoditi da tvrtka koja je mala i nepoznata van internet krugova, na internetu, u očima posjetitelja, djeluje kao vodič u svojoj branši na temelju pozicije na tražilicama i privlačnog i kvalitetnog dizajna i sadržaja. Samim time tvrtka koja je prva na tražilicama zaprimat će daleko najviše upita posjetitelja za svoje usluge.

Veliku važnost visoke pozicije na tražilicama možete vrlo jednostavno utvrditi tako da pogledate koliko stranica u Vašoj branši je voljno plaćati za poziciju na prvoj stranici rezultata. Ukoliko, primjerice, na Google tražilici potražite ključnu riječ: 'stanovi zagreb', primjetit ćete da u svakom trenutku oko desetak tvrtki plaća poziciju na prvoj stranici. Stranice koje su optimizirane za tražilice nalazit će se na prvoj stranici prirodno, odnosno bez plaćanja.

Kako se postiže dobra pozicija na tražilicama?

SEO - rast posjećenostiSam postupak optimizacije stranice za tražilice sastoji se od nekoliko faza. Većina CMS sustava uvelike olakšava, a neki i pružaju od samog početka, gotovo sve pretpostavke za uspješnu optimizaciju internet stranice. TYPO3 CMS sustav jedan je od CMS sustava koji sadrži programsku implementaciju prilagođenu tražilicama, te će u rukama kvalitetnog stručnjaka kreirati stranice koje su u većem dijelu optimizirane za tražilice i prije nego počnete unositi sadržaj.

Ukoliko je stranica kvalitetno "zasnovana", temelj daljnjeg rada je kvalitetan sadržaj. Ako je kvaliteta i ažuriranje sadržaja na razini, sama optimizacija se sastoji od daljnjih tehničkih koraka čija namjera je više ukloniti probleme koji uzrokuju slabu vidljivost sadržaja tražilicama, odnosno pomoći klijentu da formira sadržaj na način koji tražilice vole, nego korištenje trikova koji bi eventualno omogućili da Vaša stranica bude vidljivija od konkurentskih stranica. Znači potrebno je imati uistinu kvalitetniju stranicu i sadržaj od konkurencije, a ne očekivati da će neki internet guru iz susjedstva napraviti čudo od prosječne stranice, bez suradnje vlasnika stranice. Ovo napominjemo jer je čest slučaj očekivanja visokih rezultata od oskudnog sadržaja. Na ovakav način moguće je ostvariti rezultate samo do trenutka dok se konkurencija ne probudi i počne ulagati u kvalitetu svojih internet stranica. Suradnja vlasnika stranice i developera mora biti kvalitetna a uloženi trud obostran.

Neke od tehnika kojima se koriste SEO stručnjaci

  • Optimizacija strukture stranice na način da se osigura dostupnost cjelokupnom sadržaju
  • Analiza i optimizacija ključnih riječi i fraza
  • Optimizacija HTML koda
  • Kreiranje povratnih linkova sa relevantnih i komplementarnih stranica
  • Sitemape itd.

Želimo također napomenuti kako se posljedice optimizacije za tražilice počinju osjećati tek nakon što tražilice učitaju i indeksiraju ("primijete") postavljeni sadržaj, a samo taj korak u pojedinim slučajevima može trajati i bitno duže od mjesec dana. Stoga je preporučljivo temeljne SEO postavke ugraditi u Vaše internet stranice od prvog dana, raditi na kontinuiranoj optimizaciji i ažuriranju sadržaja - i naoružati se strpljenjem.

Za sve Vaše upite glede optimizacije za tražilice stojimo Vam na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte.

Edukacija

Registracija domene

Zašto trebate registrirati domenu čak i ako ne planirate uskoro izraditi internet stranicu.  više

Tražilice

Google PageRank

Google PageRank je algoritam za analizu linkova nazvan po Larry Page-u a poznat je po numeričkoj ocjeni od 0 do 10 koju Google pridjeljuje web stranicama na temelju tog algoritma. Uz Google PageRank vezano je mnogo mitova od...  više

Edukacija

Koliko su učinkovite Vaše stranice?

AWStats statistika

Za Vas pratimo kako se Vaša stranica koristi, tko su njezini posjetitelji i s kojih stranica su došli do Vas. Razlika između padeža ili jednine i množine kod dvije ključne riječi može značiti nekoliko stotina posjeta mjesečno i...  više

TYPO3 CMS

TYPO3 CMS

TYPO3 je sustav za upravljanje sadržajem internet stranica visoke poslovne klase, a široku paletu mogućnosti iskoristiti će i mnoge manje firme.  više

Edukacija

Što je CMS?

Što je CMS? U zadnje vrijeme često nailazite na termin CMS? Ipak, nitko Vam još nije objasnio što to zapravo jest u terminima daljinskog i televizora?  više

Prikazujem rezultate 11 do 15 od ukupno 16 do
<< < 1-5 6-10 11-15 16-16 > >>